Maak jezelf slimmer met 'braintraining'

Maak jezelf slimmer met 'braintraining'

Kan je jezelf slimmer maken? Een vraag waar menig weteschapper in onze kennismaatschappij al eens van wakker ligt. Het antwoord hierop lijkt nu 'ja' te zijn.

 

Althans: als we de resultaten van 'Hack my Brain', de nieuwe documentaire van Todd Sampson mogen geloven. 'Hack my brain' is een driedelige documentairereeks waarin presentator en proefkonijn bij uitstek Todd Sampson de rekbaarheid van het menselijk brein onderzoekt. In hoeverre kan je er door middel van training zelf voor zorgen dat je hersenen helemaal up-to-date blijven, dat je geheugen optimaal blijft werken en de capaciteiten van je grijze massa in plaats van gradueel af te takelen, net gaan toenemen? Dat zijn de belangrijkste vragen die in de show aan grondig onderzoek worden onderworpen.


De resultaten van het televisie-experiment zijn werkelijk verbluffend: door middel van een goede en regelmatige training blijkt het wel degelijk mogelijk de functies van je brein de hoogte in te jagen, en jezelf dus letterlijk 'slimmer te maken'.

 

iPhone app

Ook op onze redactie trainen we onze grijze hersenmassa. Onze favoriete app om dat te doen is Peak.

Bron: HLN 26/9 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker