10 redenen om Omega-3 uit visoliesupplementen te nemen

10 redenen om Omega-3 uit visoliesupplementen te nemen

Visoliesupplementen vormen een ideale aanvulling op je dieet omdat ze de omega 3-vetzuren aanleveren die jouw lichaam zelf onvoldoende aanmaakt. "Ik eet veel vis, dus ik heb dat niet nodig", hoor ik je denken. Niets is minder waar.

 

Een dosis (minstens 500 mg EPA en DHA uit visolie) heb je nodig om je beter in je vel te voelen. Twijfel je nog? Hier heb je 10 redenen die je twijfel mogelijk ontmijnen.  

 

1. Je verbrandt makkelijker vet

De omega 3-vetzuren in de visoliesupplementen bevorderen de stofwisseling van het lichaam op natuurlijke wijze en zorgen er voor dat vetstoffen sneller verbranden.  

 

2. Je bevordert de ontwikkeling van je baby tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap eet je best maximum twee porties vis per week. Je vult je omega 3- behoefte aan met een gecontroleerd en veilig visoliesupplement. Het Omega-3 vetzuur DHA bevordert immers de ontwikkeling van je baby. De stoffen hebben een positieve invloed op de hersenfuncties zoals de waarnemingszin, de concentratie, de fijne motoriek, het geheugen en de spreekvaardigheid van je kind. Ook zijn gezichtsvermogen vaart er wel bij. Je baby gaat scherper zien en beter contrasten onderscheiden.  

 

3. Je blijft langer jong

Visoliesupplementen en specifiek EPA en DHA vertragen je verouderingsproces. Ze werken ontstekingsremmend en  verlengen de levensduur van je cellen. Zo houden ze je langer jong.  

 

4. Je beweegt soepeler

Door de ontstekingsremmende werking van EPA uit visoliesupplementen vermindert de pijn aan je gewrichten, spieren, ... en ga je veel soepeler bewegen.  

 

5. Je sportprestaties worden beter

Omega 3 in visoliesupplementen zorgt voor een betere longfunctie. Zo herstel je ook sneller tijdens en na een sportieve inspanning.  

 

6. Je kan je beter focussen

Dankzij EPA en DHA uit visoliesupplementen functioneren ook je hersenen optimaal. Je presteert mentaal veel beter. Bovendien verouderen je hersenen minder snel. De essentiële vetzuren in de omega 3 zorgen ook voor een gezonde slaap, een onmisbaar element om je concentratie op peil te houden. Bij baby’s of kinderen zorgt omega 3 in visolie voor een regelmatig slaappatroon. Voor studenten is omega 3 een gezond hulpmiddel om dieper te slapen en zich beter te concentreren tijdens examenperiodes.  

 

7. Je optimaliseert je immuunsysteem

Een dagelijkse aanvulling met Omega-3 uit visoliesupplementen zorgt er voor dat de witte bloedcellen hun ontstekingsremmende werking optimaal uitvoeren. Dat komt je afweermechanisme tegen ziekten en kwaaltjes alleen maar ten goede. Je verbetert je immuunsysteem.  

 

8. Je houdt je hart gezond

De omega 3 in de visoliesupplementen zorgt voor een goede werking van het hart, behoud van een gezonde cholesterol en houdt deze vitale spier gezond.  

 

9. Je humeur gaat er op vooruit

Visoliesupplementen werken op je gemoedstoestand. Je komt in een betere stemming en je wordt mentaal stabieler.  

 

10. Je huid ziet er stralend uit

Omega 3 in visoliesupplementen geeft een positief resultaat bij huidproblemen, beschermt tegen zonnebrand, en zorgt er voor dat je huid zich op zijn best laat zien.  

 

Meer info over visoliesupplementen    

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker