Interpol waarschuwt voor levensgevaarlijke dieetpillen

Interpol waarschuwt voor levensgevaarlijke dieetpillen

Interpol heeft een internationale waarschuwing uitgestuurd om mensen te waarschuwen voor de dieetpil 2.4-Dinitrophenol, die al minstens twee overlijdens in de hand heeft gewerkt.

 

Nadat de 21-jarige Britse Eloise Parry overleed en een Fransman zwaar ziek werd, heeft een Australisch labo testen uitgevoerd op de pillen. Op basis van die gegevens heeft Interpol bevestigd dat de dieetpil 2.4-Dinitrophenol, die volop gepromoot wordt als de ideale dieetpil, een 'direct gevaar vormt voor de gebruiker ervan'.

 

Opbranden van binnenuit

Interpol waarschuwt nu in 190 landen voor de pillen, die erg populair blijven op het internet. Toen de 21-jarige Eloise Parry op 12 april werd opgenomen in het ziekenhuis nadat ze een overdosis had genomen, konden de artsen niets meer voor haar doen.

"Haar stofwisseling was compleet op hol geslagen, waardoor ze haar eigen lichaam opbrandde. De pillen zijn sowieso gevaarlijk, maar zoiets hadden we nog nooit gezien", zei één van haar behandelende artsen aan The Guardian.

 

Derde keer, goede keer?

De dieetpil werd in de jaren dertig gezien als de makkelijkste manier om vet te verbranden, maar werd al snel geweerd toen enkele overlijdens aan 2.4-Dinithrophenol konden worden gelinkt. In de jaren tachtig gebeurde exact hetzelfde. "We hopen dat het nu na de derde keer eindelijk ophoudt", zeggen de onderzoekers van het Australische labo dat testen uitvoerde op de dieetpil.

Bron: De Standaard 05/05 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker