Hoeveel kleuren zie jij? Het antwoord geeft belangrijke info over je ogen

Hoeveel kleuren zie jij? Het antwoord geeft belangrijke info over je ogen

We nemen kleuren allemaal op een andere manier waar. Alles hangt af van de kleurreceptoren en kegels in je ogen.

 

Professor Diana Derval, een experte in neuro-marketing, ontwikkelde deze test die je helpt bepalen hoeveel van die fameuze kegeltjes je in je ogen hebt. Kijk dus goed naar bovenstaande afbeelding, en tel hoeveel kleuren je ziet.

 

Je ziet minder dan 20 kleurschakeringen:

Je hebt maar twee soorten kegels in je ogen, wat je ongeveer hetzelfde vermogen geeft om kleuren op te pikken als een hond. Je draagt meestal zwart, beige of blauw. 25% van de wereldbevolking is net als jij dichromat.

 

Je ziet tussen de 20 en 32 kleurschakeringen

Je bent trichromat en hebt drie types kegeltjes in je oog (de purper/blauwe, groen en rood). Je houdt van verschillende kleuren en kunt ze ook echt appreciëren. 50% van de wereldbevolking is net als jij trichromat.

 

Je ziet tussen de 33 en 39 kleurschakeringen

Je bent een tetrachromat, net als de bijen. Je hebt 4 types kegeltjes in je oog (de purper/blauwe, groene, rode en gele). Geel is een kleur die je al snel irriteert, en zal dus ook nergens terug te vinden zijn in je kleerkast. 25% van de wereldbevolking is tetrachromat.

 

Je ziet meer dan 39 kleurschakeringen

Kom op zeg, je bent zwaar aan het liegen. Er zijn slechts 39 kleurschakeringen in deze test, waarvan je computerscherm er hoogstwaarschijnlijk maar 35 goed oppikt.

Bron: HLN 05/06 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker