Waarom antibacteriële zeep onzin isWaarom antibacteriële zeep onzin is

Antibacteriële zeep: in deze vervuilde tijden is er een grote markt voor. Jammer genoeg blijken we letterlijk onzin in pakjes te kopen als we een exemplaar in huis halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat antibacteriële zeep niet beter presteert dan gewone zeep.

 

Heb jij ook geïnvesteerd in een antibacteriële zeep voor op je aanrecht? Dan vrezen we dat je je geld gedeeltelijk verspild hebt. Gewone zeep heeft immers net hetzelfde effect, ontdekten wetenschappers van de Korea University. Ze testten 20 verschillende soorten bacteriën en bestreden die met zowel antibacteriële zeep (met triclosan als ingrediënt) als gewone. 

 

Wat bleek? De antibacteriële - en vaak veel duurdere - zeep presteerde niet beter dan de gewone variant. Het was niet zozeer dat ze niet werkten, maar wel dat ze ongeveer negen uur nodig hebben om de bacteriën te beginnen bestrijden. Nogal nutteloos dus als je maar een paar seconden je handen wast.

Bron: HLN 17/09 via License2Publish - 19-09-2015

Comments

Meld je hier aan om te reageren Lees ook

15 manieren om wat te minderen met alcohol in 201715 manieren om wat te minderen met alcohol in 2017
Dieetdrankjes maken dikker, 3 alternatieven voor light en zero verslaafdenDieetdrankjes maken dikker, 3 alternatieven voor light en zero verslaafden
Nieuw orgaan in het menselijk lichaam ontdektNieuw orgaan in het menselijk lichaam ontdekt