Waarom je je symptomen (bijna) nooit moet googelen

Waarom je je symptomen (bijna) nooit moet googelen

We maken er ons allemaal schuldig aan: bij een hoestje, kuchje of pijntje reppen we ons massaal naar het internet om daar onze symptomen te googelen. "Niet altijd een goed idee", waarschuwt huisdokter Tom Jacobs.

 

Iedereen kent het wel: het begint met een onschuldig schrammetje, en voor je het weet ben je er dankzij het internet van overtuigd dat een amputatie nabij is. Wij gingen te raden bij huisdokter Tom Jacobs en vroegen hem of het wel gezond is om je symptomen te googelen. 

 

"Ik vind het een dubbel gegeven", zegt Jacobs. "Soms is het namelijk helemaal niet slecht om jezelf te informeren. Dramatisch wordt het natuurlijk wel wanneer je geen objectieve informatie opzoekt. Paniek is een slechte raadgever, en op het internet vind je natuurlijk ook heel wat slechte of foute informatie. Bovendien worden veel sites gesponsord door fabrikanten, waardoor je een vertekend beeld krijgt. Neem nu bijvoorbeeld schimmelnagels, dat is een puur esthetisch probleem, maar fabrikanten weten je al snel wijs te maken dat je noodzakelijk actie moet ondernemen."

Bron: HLN 17/09 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker