Verlies je het meest gewicht door sport of dieet?

Verlies je het meest gewicht door sport of dieet?

Iedereen die wat gewicht wilt verliezen weet ondertussen dat het een en-en-verhaal is. Zowel sporten als het aanpassen van je voedingsgewoonten zorgen voor het beste resultaat, maar welke factor weegt nu het meest door?

 

In dit filmpje leggen ze de voor- en nadelen van de beide opties naast elkaar. Wat zou je zelf doen, een uur gaan lopen of toch gewoon die snoepreep niet opeten?

 

 

De inspanning om gewoon die snoepreep niet te eten is volgens AsapScience een heel pak kleiner dan de inspanning die je moet leveren om die caloriëen er weer af te krijgen. Volgens voedingsdeskundigen kunnen we makkelijk heel wat calorierijke voedingswaren schrappen, zoals die pizza of de blikjes cola die we wekelijks naar binnen werken, waardoor het gewichtsverlies ook sneller merkbaar zal zijn.

 

Uit onderzoek blijkt bovendien dat diëten betere resultaten oplevert dan sporten. Zo bleek uit een studie dat mensen in ontwikkelingslanden en de westerse wereld ongeveer evenveel aan beweging doen, maar in het westen komt obesitas veel vaker voor. De grootste factor lijkt dan ook het eten te zijn dat we verorberen. 

 

Wie echter op lange termijn wilt afvallen, kiest sowieso best voor een combinatie van diëten en sporten. Sporten heeft trouwens heel wat meer voordelen dan alleen gewichtsverlies, zo draagt het ook bij aan de mentale gezondheid en remt het tekenen van veroudering af. 

Bron: GVA 08/2 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker