3 belangrijkste obstakels bij het vermageren

3 belangrijkste obstakels bij het vermageren

We weten allemaal wat de oorzaken zijn van overgewicht. Maar hoe komt het dan dat zo veel mensen die willen vermageren daar toch niet in slagen?

 

Professor Philip Stanforth, die lichaamsbeweging doceert aan de universiteit van Texas, ziet drie grote obstakels die het moeilijk maken om gewicht te verliezen.


1. We leiden een zittend bestaan
"In onze moderne wereld is de kans dat we meer calorieën eten dan we verbruiken veel groter dan omgekeerd", zegt Stanforth. Dat komt omdat we een grotendeels zittend bestaan leiden waarbij we veel minder calorieën verbruiken dan de natuur van ons verwacht. Bovendien is ons voedsel zelf heel calorierijk geworden, met veel vetten en suikers. We hebben dus al heel veel extra lichaamsbeweging nodig om onze caloriebalans te herstellen.

 

2. We overschatten onze fysieke activiteit en onderschatten de calorieën die we consumeren
Zelfs al proberen we bewust te leven, toch overschatten we steeds hoeveel lichaamsbeweging we hebben en onderschatten we het aantal calorieën dat we consumeren. Onderzoekers in een recente studie van de Mayo Clinic concludeerden zelfs: "De veronderstelling dat het menselijke geheugen goed kan registreren hoeveel we precies eten is overduidelijk fout."

 

3. Onze porties zijn veel te groot (en ze worden steeds groter)
De voorbije decennia is het aantal calorieën in sommige voedingsproducten in wat als één portie wordt beschouwd met 138% toegenomen. "Mensen maken zich wijs dat ze één portie nemen terwijl het er eigenlijk twee of drie zijn", aldus Stanforth.

Bron: express.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker