Voor jou getest: zit-sta oplossing van Fellowes

Voor jou getest: zit-sta oplossing van Fellowes

We zitten op kantoor gemiddeld zeven uur per dag achter onze computer. Dat is niet gezond! Een zit-sta bureau is een oplossing, maar wat als je weinig plek hebt of nog maar pas een nieuw bureau hebt gekocht? Fellowes komt met een oplossing en wij hebben het getest!

 

94% van de werknemers zit zelfs langdurig en zonder tussentijdse beweging. Het overgrote deel van de werknemers beschrijft hun lifestyle thuis als gezond en hun lifestyle op werk als ongezond. Hoog tijd om eens kritisch te kijken naar de manier waarop we werken. 

 

 

Het probleem met zitten 

"Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Door constant te zitten wordt het metabolisme afgeremd, wat resulteert in een verhoogd risico op ziektes zoals depressie, trombose en zelfs bepaalde types kanker. Door veel achter de computer te zitten krijgen werknemers vaak een slechte lichaamshouding met nek en rugklachten als gevolg. Dit betekent dat langdurig zitten op werk werknemers op lange termijn ziek kan maken."

 

Volgens onderzoek van Loudhouse (2016) vindt 85% van de respondenten dat bedrijven meer aandacht moeten schenken aan welzijn op werk. Door geregeld te bewegen op werk wordt calorieverbranding gestimuleerd, productiviteit verhoogd en gezondheid en welzijn verbeterd. De juiste balans tussen zitten en staan is nu eenmaal belangrijk voor een meer ergonomische en actieve werksituatie. Eén op drie Europese werknemers heeft namelijk last van de gevolgen van werken achter de computer. Een paar kleine veranderingen kunnen hier al een grote impact op hebben, wat de perfecte start van een actievere werkstijl vormt. Het is niet voor niets dat wordt gezegd: "Word actief en verander de manier waarop je werkt - voor altijd." Het verkleinen van gezondheidsrisico's voordat ze een probleem worden is tevens economisch gezien een logische stap, doordat kosten als gevolg van absentie door ziekte worden geminimaliseerd.

 

 

Het antwoord van Fellowes

Kantoorwerkplaatsen worden steeds meer aangepast aan de mensen die er werken. In hoogte verstelbare zit-sta oplossingen zijn de beste manier om bij te dragen aan een gezonde bewegingscyclus op werk. Fellowes presenteert de nieuwste zit-sta oplossingen: Lotus, Extend en Easy Glide werkplatformen. De verstelbare zit-sta werkstations veranderen elk bureaublad in enkele seconden moeiteloos in een in hoogte verstelbare werkplek.

 

 

Tijd voor de test

Zo'n werkstation dat elke desk omvormt tot een zit-sta bureau klikt goed, maar werkt het ook in de praktijk. Dat hebben we even voor je onderzocht. Vorige week kwam op onze redactie de spiksplinternieuwe Lotus toe. Een opvallend zware doos overigens. De installatie was erg eenvoudig: uitpakken, kabels veilig wegklikken en klaar. Onze grootste zorg was de stabiliteit, want niets zo vervelend als een bureau dat saat te wiebelen. Onterecht zo blijkt, de Lotus is en blijft stabiel tot op de hoogste stand. Het geheel voelt stevig en solide. De verschillende hoogtestanden hebben we met de hele redactie getest en voor iedereen zit er wel een stand tussen die past. Wat wij overigens super vinden aan de Lotus is de instelbare weerstandsveer. Daarmee zorg je dat je het werkstation moeiteloos verhoogt en dat je het wanneer je weer gaat zitten niet laat neerploffen. Wat ons betreft: test geslaagd (en wij kunnen niet meer zonder)!

www.fellowes.com/nl/nl/Products/Pages/product-listing.aspx

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker