Vluggertje: Trigger points

In dit healthlab vluggertje hebben Kevin en John het over 'trigger points'. Wat dat precies zijn en hoe je je spieren er van verlost ontdek je in deze video.

www.maisonjohn.com/footrooms/
16-07-2014 -  by Kevin Van der Straeten

Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Transcript

John, in dit healthlab vluggertje gaan wij hebben over de trigger points. Maar wat zijn dat precies?  

 

Triggerpoints zijn eigenlijk blokkades op spierniveau. Dus die spiertjes kunnen dienen als in de vorm van spierweeefsels en spierweefsels kunnen in elkaar schuiven en uit elkaar gegaan zodat de spieren zich niet kunnen bewegen. 

 

Is het zoiets als wat we als kramp kennen?

 

Men kan het ergens vergelijken met een kramp qua gevoel, maar het is een bepaald deel van de spieren die effectief niet meer functioneren...

 

Die vastzitten... 

 

... die vastzitten. En het kan op een heel eenvoudige manier losgemaakt worden door eigenlijk... Ik heb nu een trigger point bal, maar je kan het ook met een tennisbal doen... als u een trigger point in de kuit voelt, ...  

 

Hoe kan je dat voelen?  

 

Je kan het voelen in de vorm van verharding, maar je kan het ook voelen door de pijn of mobiliteitsproblemen. Iets wat niet wijst op een scheur of dergelijke, maar het verhindert. De beweging kunt u niet optimaal maken. Het is heel eenvoudig de bal dus onder het punt leggen waar pijn doet en je moet het lichaam klein beetje optillen zodat er druk op het punt komt. Daarna rol je de bal op en neer en altijd op de lengte van de spier. Dus nooit dwars, omdat je anders druk gaat zetten op allerlei verschillende spieren. Je gaat effectief het punt waar je pijn hebt bewerken. Zo zouden de bloeddoorstroming optimaliseren en zal spierweefsel weerstaan. 

 

Oké, dank je wel.  

 

En u beste kijker, blijft kijken naar healthlab TV voor meer van deze tips.

Nieuwsbrief

Advertenties