Vluggertje: Kan je zelf doorbloeding stimuleren?

Moet je altijd bij een voetreflexoloog langst om de doorbloeding van je lichaam te stimuleren of kan je thuis ook zelf aan de slag? John Rooms geeft enkele tips.

 

Lees ook verder in het boek Footsteps van John Rooms

www.maisonjohn.com/footrooms/
19-08-2014 -  by Kevin Van der Straeten

Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op healthlab.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Transcript

Welkom bij een nieuw healthlab vluggertje. John, ik heb een voetreflexbehandeling bij jou laten doen. Kan ik zelf ook thuis iets doen om de doorbloeding opgang te brengen? 

 

De behandeling op zich is zeer specifiek. Daarvoor moet u bij een therapeut langs gaan, maar de bloeddoorstroming kun je zeer zeker stimuleren. Ik heb hier een tennisbal of een vergelijkbare zoals deze bal. Dus je legt de bal zo op de grond, je plaatst je voet erop en begint zelf te rollen. Maar niet gewoon heel zacht onder je voet, maar een klein beetje druk zetten waardoor dat er effectief die wortels die onder de voet zitten gestimuleerd worden... waarbij de spieren en eigenlijk ook de zones die wij bewerken... dus heel de onderkant van de voet met de bal afgaan. Die kan perfect met de bal afgaan en automatisch ga je merken dat de voet op de bewegelijkheid van de bal ingaat. De doorbloeding van de voet en gedeeltelijk de doorbloeding van het onderbeen gaan gestimuleerd worden. 

 

John, dankjewel voor deze tip. 

 

En u beste kijker, blijf naar de healthlab TV kijken voor meer van deze tips.  

Nieuwsbrief

Advertenties