Energetische gezondheid: hoe zit dat precies?

Energetische gezondheid: hoe zit dat precies?

Een mens is meer dan alleen een hoop cellen, weefsels en organen. We zijn uniek in de natuur. En dat vergt volgens Bert Cools naast klassieke geneeskunde ook een energetische benadering van gezondheid.

Wheel of Life: balans en succes in je leven

Wheel of Life: balans en succes in je leven

The Wheel of Life is een tool, die meer balans en succes in je leven belooft. Of dat klopt vraagt Kevin aan Steven Selleslags.

Hoe blijf je 'cool' in verhitte discussies?

Hoe blijf je 'cool' in verhitte discussies?

Hoe ga je er mee om als iemand je beledigt of verwijten maakt? Je hoofd koel houden in verhitte gesprekken is niet eenvoudig. Bart Provost legt uit hoe je dat doet.

De kracht van NLP

De kracht van NLP

Zou het niet handig zijn een handleiding te hebben voor ons brein? Wel, die handleiding bestaat en heet neuroliguistic programming, of kortweg NLP. Experts Eric en Hilde vertellen je er alles over.

Het is altijd NU - leven na een coma

Het is altijd NU - leven na een coma

'Het is altijd nu', is het inspirerende verhaal van een jongeman die na een val van een balkon in Spanje in een coma belandt en nadien zijn hele leven vanaf nul moet opbouwen, opnieuw moet leren lopen en opnieuw op zoek moet naar wie hij is.

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes. Dat is de subtitel van het boek Het Nieuwe Mentaal van Elke Geraerts. Vandaag legt ze uit waarom lef zo belangrijk voor ons is.

Fermenteren kan je leren

Fermenteren kan je leren

Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om voedingsmiddelen te maken. Klinkt misschien niet meteen heel aantrekkelijk, maar wist je dat die bacteriën net heel gezond zijn?

Wat is de relatie tussen voedsel en emoties?

Wat is de relatie tussen voedsel en emoties?

Is er een relatie tussen wat we eten en onze emoties, hoe we ons voelen? Een Oosterse visie op lichaam en geest met Rick Vermuyten.

Tagliatelle van knolselder - gezond gerecht op sterrenniveau

Tagliatelle van knolselder - gezond gerecht op sterrenniveau

We staan vandaag in de keuken van sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent te Mechelen en maken een lekkere en gezonde tagliatelle van knolselder.

Hoe gebruik je een defibrillator of AED om te reanimeren?

Hoe gebruik je een defibrillator of AED om te reanimeren?

Je ziet ze tegenwoordig overal op publieke plaatsen en evenementen, een AED of automatische defibrillator. Weet jij hoe je zo'n toestel gebruikt om een leven te redden? MUG-verpleegkundige Erik De Vadder toont hoe het moet.

Je ideale gewicht bereiken en behouden

Je ideale gewicht bereiken en behouden

Een paar kilootjes minder, de meesten onder ons gaan er regelmatig voor op dieet. Je ideale gewicht bereiken en dan ook nog eens behouden, is immers niet makkelijk. Ik praat erover met Viviane Van Dyck.

Wat is Makrobiotiek?

Wat is Makrobiotiek?

Macrobiotiek is zoveel meer dan de zoveelste voeding- of dieettrend. Het is een filosofie voor een gezond en evenwichtig leven. Hoe dat juist zit, vraag ik aan expert Rik Vermuyten.

Reanimatie: zo doe je het

Reanimatie: zo doe je het

Bij een hartstilstand telt elke minuut en is het van levensbelang dat reanimatie meteen wordt gestart. Maar wat als jij de enige bent, die in de buurt is? We tonen je hoe je een slachtoffer kan reanimeren.

Boost je zelfvertrouwen

Boost je zelfvertrouwen

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? En kan iedereen zelfvertrouwen opbouwen? In deze Healthlab.tv-aflevering helpen we je op weg.

Zet een stap terug in je job - alles over demotie

Zet een stap terug in je job - alles over demotie

Een stap terugzetten in je carrière, ofwel demotie, blijkt een groot taboe. We zien het te vaak als falen, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Je passie volgen of ruimte maken voor balans in je leven vergt net moed.

Nieuwsbrief

In de kijker